Volledig scherm
Archieffoto. © Joep Leenen

7,6 miljoen voor het Goffertstadion: politiek Nijmegen juicht

NIJMEGEN - Alle Nijmeegse raadsfracties steunen de deal die wethouder Renske Helmer heeft bereikt met NEC over de verkoop van het Goffertstadion aan de voetbalclub. De raadsfracties maakten zelfs 'een sprongetje in de lucht'. 

Na jaren van lastige onderhandelingen zijn ze superblij dat NEC het stadion wil kopen voor 7,6 miljoen euro. ,,Eindelijk staat de club dan weer op eigen benen, zoals het hoort’’, concludeerden diverse raadsleden.

De raadsleden zijn ervan overtuigd dat die 7,6 miljoen ook een reële prijs is, waardoor de gemeente geen verlies lijdt op de in 2003 verstrekte lening van 12 miljoen euro aan NEC voor de overname van het stadion. ,, We hebben er denk ik zelfs op verdiend’’, zei SP-fractieleider hans van Hooft.

Volgende week woensdag bekrachtigt de gemeenteraad de deal met een officieel besluit. NEC krijgt dan twee jaar de tijd om investeerders voor de aankoop te vinden die daarna ook nog eens in de vernieuwing van het stadion willen investeren.  Dat vergt ook nog eens 20 à 22 miljoen euro.

Stevige opgave

Volgens algemeen-directeur  Wilco van Schaik is die zoektocht naar investeerders overigens nog een stevige opgave. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld. Toch is Van Schaik - drie maanden gelden overgekomen van FC Utrecht - optimistisch dat die investeerders komen. Hij  toonde zich woensdagavond superblij met positieve opstelling van de raadsfracties. 

Staatssteun

Quote

Een eerste navraag heeft geleerd dat de verkoop tegen deze prijs wel kan en mag van Europa

Aan de uiteindelijke verkoopdeal gaat overigens nog een belangrijk stap vooraf. Nijmegen gaat eerst informeel onderzoeken of de verkoop tegen een bedrag van 7,6 miljoen geen 'ongeoorloofde staatssteun' is volgens de Europese regels. Als blijkt dat daar in Brussel toch twijfels over zijn, zal een langdurig onderzoek volgen. Dat zou weer vele  jaren kunnen vergen. 

Maar wethouder  Helmer is optimistisch. ,,Een eerste navraag heeft geleerd dat de verkoop tegen deze prijs wel kan en mag van Europa’’. 
Ze benadrukte woensdagavond dat niet de gemeente bij zo'n staatssteunkwestie risico's loopt, maar de voetbalclub. Die krijgt dan een naheffing opgelegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.