Volledig scherm
Pastor Remco Robinson. © Ruben Oreel

Aan Radboud Universiteit verbonden pastoor Remco Robinson (39) overleden

MIDDELBURG - Pastoor Remco Robinson (39) van de Oud-Katholieke Kerk in Middelburg is zondag overleden. Dat meldt de kerkelijke instantie vandaag. Robinson was als docent en onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en was een tijd pastoor in Arnhem.

,,Geschokt en nog niet in staat te begrijpen wat er gebeurd is, treurt de Oud-Katholieke Kerk van Nederland om het overlijden van priester dr. Remco Robinson”, vermeldt de website van de kerkelijke instantie. 

Robinson (1979) studeerde in 2003 af als theoloog aan de Radboud Universiteit. Na zijn priesterwijding in 2006 werd hij pastoor in Arnhem. Een jaar later promoveerde hij aan de universiteit in Nijmegen na onderzoek naar de beleving van de kerkelijke huwelijksviering. 

Naast docent en onderzoeker aan de Radboud Universiteit en de Universiteit Utrecht was Robinson landelijk bestuurslid van de Oud-Katholieke Kerk en actief in de Zeeuwse judo-wereld. Van 2012 tot 2016 was hij supervisor aan de Hogeschool Zeeland. 

De eucharistieviering bij de uitvaart vindt aanstaande maandag plaats om 12.30 uur in de Oud-Katholieke Kerk van Middelburg. Op vrijdagavond kunnen mensen van 17.00 tot 18.00 uur afscheid nemen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.