De politie bij de Chinees aan de Groenestraat in Nijmegen kort na de overval.
Volledig scherm
De politie bij de Chinees aan de Groenestraat in Nijmegen kort na de overval. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Acht overvallen en berovingen in acht weken in zelfde deel Nijmegen

NIJMEGEN - Acht overvallen en berovingen in acht weken in hetzelfde deel van Nijmegen. De politie onderzoekt of dezelfde dader of daders erachter zitten. ,,We trekken alle registers open’’, zegt een politiewoordvoerder.

De meest recente overval is die op Chinees restaurant en afhaalcentrum Loong Sing aan de Groenestraat. Een gewapende man kwam donderdagavond om tien over half acht het restaurant binnen, bedreigde een medewerkster en deed een greep in de kassa. Maandagavond is Chinees restaurant Lotus aan de Oude Molenweg overvallen.

Pizzakoerier

Quote

Of er echt verband bestaat tussen de overvallen en berovingen, kunnen we pas vaststel­len als we de dader of daders vast hebben

Politiewoordvoerder

Vrijdagavond 2 februari zijn achtereenvolgens een pizzakoerier aan het Pilasterpad en een man die geld pinde bij de automaat op de hoek van de Hatertseweg en de Gemsstraat bedreigd met een wapen en van hun geld beroofd. Bij dezelfde pinautomaat zijn op zaterdagavond 6 januari en oudjaarsavond eerder ook Nijmegenaren beroofd. Bij de beroving in januari was sprake van drie daders, bij de andere van twee.

Op tweede kerstdag mislukte een gewapende overval door twee mannen op een tankstation aan de Hatertseweg. Tenslotte is vandaag acht weken geleden - op zaterdag 16 december - cafetaria Bestaria Xu aan de Sint Jacobslaan overvallen door één man met een mes. ,,Of er echt verband bestaat tussen de overvallen en berovingen, kunnen we pas vaststellen als we de dader of daders vast hebben’’, zegt de politiewoordvoerder.

Zorgwekkend

,,Elke overval is er natuurlijk eentje teveel, maar een dergelijk aantal in een korte tijd is zorgwekkend’’, reageert burgemeester Hubert Bruls via zijn woordvoerder. ,,Ik kan me voorstellen dat mensen zich hierover ongerust maken. Het onderzoek door de politie is in volle gang en heeft hoge prioriteit. Hopelijk zullen er snel daders opgepakt worden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.