Nijmegenaar Gaviër M., verdacht van ‘loverboypraktijken’, in de Arnhemse rechtszaal.
Volledig scherm
Nijmegenaar Gaviër M., verdacht van ‘loverboypraktijken’, in de Arnhemse rechtszaal. © Nicole van den Hout

Advocate: ‘Mijn cliënt wordt ‘loverboy’ genoemd, maar is nog niet veroordeeld’

ARNHEM - De 24-jarige Gaviër M. uit Nijmegen staat vandaag en morgen voor de rechtbank in Arnhem voor onder meer mensenhandel. Hij zou met loverboymethodes vijf jonge, kwetsbare vrouwen onder zijn invloedssfeer hebben gebracht en ze vervolgens seksueel en financieel hebben uitgebuit. Morgen krijgt de verdachte de strafeis te horen.

,,Overal waar ik was, zocht hij me op”, zegt een van de jonge vrouwen die aangifte deed tegen de 24-jarige Gaviër M. uit Nijmegen. 

,,Ook in de instelling was ik niet veilig”, aldus de vrouw die opgenomen was op een gesloten afdeling van de Heldringstichting in Zetten. Ze zegt dat de verdachte met vrienden op de afdeling kwam. ,,Ze hebben een verbod gekregen. Maar het hielp niet.”

Ze zegt te hopen dat hij een hoge straf krijgt. ,,En inziet wat hij me heeft aangedaan.” Haar advocate las de verklaring voor. De jonge vrouw hoorde het met gebogen hoofd aan.

Verder behandelt de rechtbank vandaag andere aantijgingen tegen de verdachte, zoals een poging tot doodslag op agenten begin dit jaar. Een aantal slachtoffers zat in de jeugdzorginstelling OG Heldringstichting in Zetten.

Mensenhandel en poging doodslag op politiemensen

Op de tenlastelegging staan dertien strafbare feiten. Niet alleen verwijt het Openbaar Ministerie hem mensenhandel. De verdachte zou na zijn voorlopige vrijlating zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer poging tot doodslag op politiemensen begin dit jaar.

Hij zou bij een achtervolging met een snelheid van 120 kilometer per uur op ze zijn ingereden in Druten. Verder zou hij nieuwe seksuele relaties hebben aangeknoopt en deze jonge vrouwen hebben bestolen.

Deze feiten staan als diefstallen op de tenlastelegging. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum adviseerden de rechtbank tbs met dwangverpleging op te leggen. De deskundigen zijn voor vandaag opgeroepen als getuige-deskundige.

Lees hieronder het live verslag in Tweets van onze rechtbankverslaggever: 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.