Volledig scherm
Alex ten Westeneind is de beoogde nieuwe voorzitter van SC Millingen. Archieffoto Ed van Alem © Ed van Alem

Alex ten Westeneind beoogd voorzitter SC Millingen

MILLINGEN - Alex ten Westeneind (56), tot voor kort wethouder van de gemeente Berg en Dal, is de beoogde opvolger van Jan Scholtens als voorzitter van SC Millingen, met ruim 600 leden de grootste vereniging van het Rijndorp.

Ten Westeneind  was tot aan de recente gemeenteraadsverkiezingen wethouder voor de 'Millingse' partij Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS). In weerwil van de verkiezingswinst van GJS (wel meer stemmen; geen extra zetel) werd deze partij door het CDA buiten de nieuwe coalitie gehouden. Ten Westeneind is nu weer raadslid; SC Millingen was er als de kippen bij om hem binnen te halen.

Hij speelde zelf als manneke van 6 jaar eerst korte tijd bij het toenmalige MVV'18 en switchte toen naar Concordia '34 ('daar speelden mijn vriendjes')  waar hij later, van zijn 16e tot zijn 30e, in het eerste uitkwam. MVV en Concordia fuseerden in 1997 tot het huidige SC Millingen; sportpark De Hove is de thuisbasis.

Alex ten Westeneind gaat vanaf 1 juli 'meelopen' met Jan Scholtens. In het najaar zal de ledenvergadering dan zijn voorzitterschap moeten bekrachtigen. Jan Scholtens stopt omdat hij het druk heeft met zijn agrarisch bedrijf; hij wil dat omzetten van een varkens- naar een geitenhouderij.

Theaterzaal

Recent kwam het lokale CDA in het nieuws met een plan om tegen de kantine van SC Millingen een theater- annex concertzaal  (voor de fanfares, de toneelclub et cetera) en sporthal aan te bouwen.  Sporthal De Duffelt zou dan plat kunnen en op die plek kunnen woningen gebouwd worden.

 ,,Ik ben nog niet overtuigd van de noodzaak van dat plan", zegt Ten Westeneind. ,,De sporthal is net voor heel veel geld gerenoveerd. Als je die gaat slopen, dan gooi je wel heel veel geld weg. Maar ik begrijp dat het CDA deze week met het bestuur van de Stichting De Hove hierover gaat praten. Laten we eerst even de reactie van dat bestuur afwachten.''

Quote

Als je de sporthal gaat slopen, gooi je wel veel geld weg.

Alex ten Westeneind
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.