Volledig scherm
ANP PHOTO KOEN VAN WEEL © ANP

ANWB: overvolle wegen dit weekend door Zwarte Cross en Vierdaagse

Ga je dit weekend de weg op? Let dan op in het oosten van Gelderland: daar vinden dit weekend meerdere evenementen plaats. Zowel De Zwarte Cross als De Vierdaagsefeesten gaan van start. 

De ANWB verwacht dat de wegen rond Lichtenvoorde vol zullen lopen. Voornamelijk op de N18 verwacht ze topdrukte. Daarom verzoekt de ANWB festivalgangers om met het openbaar vervoer te komen. Op de site van De Zwarte Cross staan meerdere mogelijkheden om het festival te bereiken. 

Op vrijdag wordt  ook drukte in Nijmegen verwacht. Jaarlijks staan de wegen vol met lopers en feestvierders die alvast hun camping of hotel opzoeken en de eerste feestgangers op de vrijdag. De drukte rondom de Vierdaagse begint in de loop van de week al met de opbouw van het evenement. 

Verder zal het begin van de zomervakantie van regio Midden geen hinder opleveren volgens de ANWB, wel moet je opletten als je richting Frankrijk gaat. Daar vindt dit weekend de nationale feestdag Quatorze Julliet plaats.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.