Volledig scherm
Uitzicht vanaf het penthouse in Nijmegen. © Bert Beelen

Appartement van 6 miljoen te koop in Nijmegen

VideoNIJMEGEN - Een appartement van twee etages in Nijmegen is met een koopsom van 6 miljoen euro verreweg het duurste penthouse van Gelderland. Het is te vinden op de  twee hoogste verdiepingen van het voormalige hoofdkantoor van Haskoning, majestueus gelegen  op de stuwwal, vlakbij de Waalbrug. 

Maar dan heb je ook wat.  500 vierkante meter woonruimte, privé-lift-stopplaatsen in het appartement, twee  gigantische terrassen (van in totaal 600 vierkante meter) en vijf parkeerplaatsen in de parkeerkelder.

Uitzicht

Nee, er komen geen gouden kranen in. Het is het fabuleuze uitzicht dat het appartement zo kostbaar maakt, zegt Coen Tutein Nolthenius namens ontwikkelaar Fiduvast. Vanaf het terras kun je 360 graden om je heen kijken, aan de ene kant de stad Nijmegen met de torens van de Sint Steven en van het Canisius College, aan de andere kant de bossen van Berg en Dal. Maar het fraaiste is zonder twijfel het zicht op Waal en de Ooijpolder. Adembenemend mooi. 

En allemaal op loopafstand van de binnenstad. ,,Dit is uniek.’’ Nee, Coen Tutein Nolthenius maakt zich geen zorgen of hij een koper vindt voor 6 miljoen. ,,Je hebt er maar één nodig.’’

Stand

Het duurste appartement van Gelderland is nu nog het domein van bouwvakkers. In hetzelfde voormalige kantoorcomplex - omgedoopt tot Estel Residence  - komen 60 andere appartementen; 55 daarvan zijn er inmiddels verkocht. Gemiddelde koopprijs: 7 à 8 ton. Maar vijf stuks moeten 1,5 tot 2,5 miljoen opbrengen. Wonen op stand, heet dat.

De wijnkelder is klaar. Verder komen er een binnenzwembad, fitness, sauna en een golfsimulatorruimte. In september, zo is de planning, worden de eerste appartementen opgeleverd. De hele verbouwing van kantoor naar appartementen kost rond de 20 miljoen euro.

Dam

Het duurste penthouse van Nederland staat op de Dam in Amsterdam: 25 miljoen euro. Daar staan nog een paar miljoenen kostende optrekjes. Maar dan komt al snel Nijmegen in het rijtje. Gevolgd door appartementen in Laren (5 miljoen) en Naarden (4,6 miljoen).

Volledig scherm
Het uitzicht vanaf het terras van het duurste appartement van Gelderland in Nijmegen. © Bert Beelen
Volledig scherm
Aan de binnenkant van het penthouse wordt nog flink gewerkt. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.