Een asfaltlaag voor het snelfietspad op de Sint Annastraat in Nijmegen, het gaat hier om de ventweg tussen de Spoorkuil en de Archipelstraat. De herinrichting van deze belangrijke doorgaande weg schiet op: voor de Vierdaagse moet het grote werk klaar zijn, verwacht de gemeente.
Volledig scherm
Een asfaltlaag voor het snelfietspad op de Sint Annastraat in Nijmegen, het gaat hier om de ventweg tussen de Spoorkuil en de Archipelstraat. De herinrichting van deze belangrijke doorgaande weg schiet op: voor de Vierdaagse moet het grote werk klaar zijn, verwacht de gemeente. © Foto: Bert Beelen

Asfalt voor snelfietspad Sint Annastraat kleurt straks rood

NIJMEGEN - Het is nu nog zwart asfalt, maar het snelfietspad dat bouwvakkers momenteel op de Sint Annastraat in Nijmegen aanleggen, wordt straks roodgekleurd. 

Het gaat om de ventweg tussen de Spoorkuil en de Archipelstraat. Fietsers worden naar de parallelweg aan de overkant gedirigeerd om van en naar het centrum te gaan.

Ook die ventweg wordt een snelfietspad: klinkers eruit, asfalt erin. Het doorgaande autoverkeer heeft nauwelijks hinder van de werkzaamheden.

De aanleg van de snelfietspaden is onderdeel van de herinrichting van de Sint Annastraat tussen de Spoorkuil en het Keizer Karelplein. De werkzaamheden lopen voorspoedig. Voor de Vierdaagse is het grote werk af, verwacht de gemeente. Dat is eerder dan gedacht. In het najaar komen de 55 nieuwe bomen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.