Volledig scherm
PREMIUM
Pretpark Tivoli in Berg en Dal klaagt niet. © Paul Rapp

Attracties hebben hinder en profijt van hitte

NIJMEGEN - Op zoek naar verfrissend water en koele ruimtes met airco. Dat heeft in de extreem hete week van juli gezorgd voor hoge bezoekersaantallen bij musea, bioscopen en zwembaden.

Andere attracties waren in die week duidelijk veel minder in trek. Toch overheerst tevredenheid over deze zomervakantie van 2019.

Met nog een week te gaan voordat de schoolvakanties in deze regio voorbij zijn, maken attracties al voorzichtig de balans op. Zonder uitzondering geven ze aan afhankelijk te zijn van het weer: zon, regen en temperatuur bepalen de keuze tussen attractiepark (Tivoli) of binnenspeeltuin (Monkey Town in Wijchen), tussen Romeinse gebouwen (Oriëntalis) of Romeinse vondsten (Valkhof), tussen Afrikaanse dorpjes (Afrika Museum) of Afrikaanse dieren (Lion King in Pathé).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.