Autokrakers durven Meijhorst niet meer in

NIJMEGEN - Autokrakers durven zich in de Nijmeegse wijken Aldenhof en Meijhorst niet meer te vertonen. Sinds politie, gemeente samen met de buurtbewoners een veiligheidsproject hebben gedraaid is het aantal autokraken tot nul gedaald.

Het probleem lijkt zich enigszins verplaatst te hebben naar andere wijken in Nijmegen. In Hatert, Neerbosch-Oost en Heseveld stijgt het aantal autokraken. 

Gereedschap

Vooral bedrijfswagens zijn vogelvrij.   Criminelen hebben het gemunt op gereedschap, al is ook navigatie-apparatuur een geliefde buit. De politie in Nijmegen houdt de aangiften scherp in de gaten en zint op een hardere aanpak van het probleem. 

Leeg

Tot de slachtoffers behoren veel zelfstandigen uit de bouw. De politie raadt hen aan om bedrijfswagens niet op donkere plekken te parkeren en om duur gereedschap uit de laadbak te halen. Ook kunnen achterruiten en deuren met stangen beter worden beveiligd. Wie in loondienst werkt kan de bedrijfswagen beter op het afgesloten terrein van de werkgever achter laten. Mensen die verdachte situaties zien, wordt gevraagd direct 112 te bellen.

Volledig scherm
Wijkagent Mustafa Celik en bewoonster Rajae Ajjouri lopen een rondje door de Nijmeegse wijk de Meijhorst. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.