De wikkels met cocaïne die de Politie Nijmegen bij de 76-jarige dealer vond.
Volledig scherm
De wikkels met cocaïne die de Politie Nijmegen bij de 76-jarige dealer vond. © Politie Nijmegen

Bejaarde cokedealer (76) uit Nijmegen moet vier maanden cel in

NIJMEGEN - Dat de 76-jarige Nijmegenaar vanuit zijn woning in het Nijmeegse Willemskwartier cocaïne verhandelde, lijdt volgens de rechtbank van Arnhem geen twijfel. Toch valt de uiteindelijk straf veel lager uit dan de eis die de officier van justitie, zo bleek uit het donderdag gewezen vonnis: de bejaarde drugsdealer kreeg een celstraf van één jaar, acht maanden van die straf zijn voorwaardelijk. 

De aanklager wilde dat de man vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, achter de tralies zou verdwijnen.

'De opa'

De Nijmegenaar dealde ruim een jaar lang vanuit zijn kleine tussenwoning aan de Jacob Catsstraat. Bij zijn aanhouding, op 29 juni van dit jaar, troffen agenten in de woning een kleine 300 gram cocaïne, weegschaaltjes, drugswikkels, een stroomstootwapen en pepperspray aan. Meerdere gebruikers verklaarden bij 'de opa' coke te hebben gehaald.

De man hield in de rechtszaal echter vol onschuldig te zijn: ,,Ze liegen allemaal." Wel gaf hij toe zelf verslaafd te zijn. Het stroomstootwapen en de pepperspray zouden dateren uit lang vervlogen tijden, toen hij nog werkzaam was in de horeca. 

Voldoende bewijs

Volgens de rechtbank is er echter meer dan voldoende bewijs tegen de 76-jarige. Toch valt de uiteindelijke straf mild uit. Dat heeft  te maken met de persoonlijke omstandigheden van de man, zo is te lezen in het vonnis. Zijn gezondheid is de afgelopen maanden behoorlijk achteruit gegaan. 

Tot slot volgt nog een aparte ontnemingsprocedure: justitie vermoedt dat de bejaarde man zo'n 80.000 euro heeft verdiend met zijn drugshandel. Bij een veroordeling zal hij dat bedrag moeten terugbetalen aan de Nederlandse overheid.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.