Impressie van volledig elektrisch aangedreven containerschip van Port-Liner.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van volledig elektrisch aangedreven containerschip van Port-Liner. © Artist impression: Omega Architects, Druten

Bemmelse familie gaat 'Tesla's van de binnenvaart' bouwen

MILLINGEN/ HUISSEN – De vergroening van de Europese binnenvaart begint in Millingen aan de Rijn. De firma Port-Liner uit Huissen laat de casco’s van vijftien volledig elektrisch aangedreven containerschepen bouwen op de voormalige werf van Bodewes.

Het bedrijf heeft met deze 'Tesla's van de binnenvaart' een mondiale primeur. Port-Liner bouwt in eerste instantie vijftien containerschepen zonder schadelijke uitstoot; tien grote voor tussen de 280 en 350 containers en vijf kleine voor 24 containers. Voor alle vijftien zijn volgens het Huissense bedrijf, dat wordt gerund door vader en zonen Van Meegen uit Bemmel, al contracten afgesloten met verschillende transporteurs. Die gaan ze voor minimaal tien jaar charteren, inclusief bemanning.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.