De wethouders van de nieuwe coalitie worden gefotografeerd door Henk Baron. Vlnr Sylvia Fleuren (CDA), Irma van de Scheur (GVP, Nelson Verheul (GroenLinks) en Annelies Visser (Polderbreed).
Foto Theo Peeters
Volledig scherm
De wethouders van de nieuwe coalitie worden gefotografeerd door Henk Baron. Vlnr Sylvia Fleuren (CDA), Irma van de Scheur (GVP, Nelson Verheul (GroenLinks) en Annelies Visser (Polderbreed). Foto Theo Peeters © Theo Peeters

Berg en Dal: geen spoortje en geen windmolens

GROESBEEK - Reactivering van het spoorlijntje Nijmegen-Kleef is wat de nieuwe 'regering' van Berg en Dal betreft niet aan de orde. En voor windmolens is in deze gemeente ook al geen plaats.

28 reacties

 • Ikke

  4 jaar geleden
  Jongens, een beetje meer respect voor elkaars mening zou jullie sieren. Maar dat terzijde. In Duitsland moeten windmolens ruim 900 meter van woningen vandaan blijven. Hier slechts 400 meter. En de weerstand hier vind je in de 800 meter cirkel. Alles heeft zo z'n reden... En, recent stond er in het artsenblad Medisch Contact een artikel over ziekmakende windmolens.... Met het advies ze 1500 meter bij woningen vandaan te houden. De waarheid zal wel weer in het midden liggen, dus; net als in Duitsland op naar de 900 meter norm en we hebben een hoop tegenstanders minder. 
 • KERKHOFF

  4 jaar geleden
  Anoniem, het spoortje zou, als ik het goed begrepen heb, een verbinding worden tussen kleef en Nijmegen. Doorgaande verkeershandelingen die in mijn beleving via de rijksweg langs de dorpen Ubberen en Beek loopt. 
 • PetersN

  4 jaar geleden
  En zo is alles wat jou niet bevalt altijd links. Intellectueel sterk hoor!
 • PetersN

  4 jaar geleden
  En daarom staat heel duitsland (waar Groesbeek zo graag tegenaan schurkt) ook vol met windmolens. Omdat ze niets opleveren dan alleen overlast en horizonvervuiling? Ga toch fietsen!
 • PetersN

  4 jaar geleden
  Wat een onzin. Het is wel haalbaar, want het meeste spoor ligt er nog steeds. Als je maar roeptoetert dat het niet kan, dan kan het niet. Groesbeek wil gewoon geen vreemd volk in het dorp.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.