Het protest in 2016 tegen windmolens in het Reichswald had succes. Nu is het opnieuw een thema.
Volledig scherm
PREMIUM
Het protest in 2016 tegen windmolens in het Reichswald had succes. Nu is het opnieuw een thema. © Theo Peeters

Berg en Dal maakt bezwaar tegen twee windmolens bij Kleef

GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal gaat bezwaar maken tegen de bouw van twee windmolens bij het dorpje Reichswalde even voor Kleef. Niet direct naast de deur, maar de gemeente vreest dat plaatsing van deze windmolens gevolgen heeft voor het Reichswald. En dat is wél naast de deur.

5 reacties

 • Wilco Veldhorst

  1 maand geleden
  Waarom zou de gemeente Kleve zich eigenlijk ook maar íets aantrekken van wensen uit de gemeente Berg-en-Dal? Berg-en-Dal doet toch alle mogelijke moeite om herstel van het spoor Nijmegen-Kleve te torpederen en dat is tot op heden vrij succesvol.
 • Peter van de Pavert

  1 maand geleden
  Typisch weer gemeente Bergendal , net niet voldoende weten hoe procedures zijn! De oud wethouder is 4 jaar bezig geweest, incl. extra ambtenaren voor energie transitie?? Veel plannen en dus kosten voor de inwoners. Maar geen visie en verstand en geen leiderschap!! Ben benieuwd of onze nieuwe wethouder realistisch is? En als ik Duitsland zou wonen zou ik niet echt boodschap hebben aan geneuzel uit Bergendal, komt bij dat die ‘ NL actiegroep ‘ ook nog eens Duitsland woont??
 • A I Anders

  1 maand geleden
  Geen windmolens, nota bene in Duitsland, maar wel alles in eigen gebied vol leggen met zonnepanelen. De arrogantie!
 • Peter van Heumen

  1 maand geleden
  Met alle respect, maar waar bemoeit de gemeente Berg en Dal zich mee? Het dorpje Reichswalde ligt niet eens in de buurt. En dat men in Duitsland in het licht van een naderende energiecrisis hiervoor kiest, is niet meer dan logisch!
 • Peter Leenders

  1 maand geleden
  Gelukkig heeft de CDU Kranenburg de windmolens weer opnieuw op de agenda gezet. Waar het vorige college in Berg en Dal vier jaar lang vrijwel niets gedaan heeft aan duurzaamheid gaat het nieuwe college hier vrolijk mee verder? Alsof er niets aan de hand is met het klimaat heeft men opnieuw bezwaar gemaakt tegen een buurgemeente die wel zijn verantwoordelijkheid neemt. In plaats van samen optrekken om vol in te zetten op alle mogelijke duurzame alternatieven voor olie en gas uit Rusland.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.