Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © anp

Berg en Dal moet van het gas af, pal over de grens krijg je juist subsidie als je gas neemt

BERG EN DAL - In de gemeente Berg en Dal worden de inwoners gestimuleerd om van het aardgas af te gaan: luttele kilometers verderop in Kranenburg gebeurt precies het omgekeerde. Hier krijg je 750 euro subsidie op de aansluitkosten van circa 1800 euro als je aan het aardgas gaat. Raar toch?

72 reacties

 • Rotterdam Zuid

  3 jaar geleden
  Ook las ik laatst het sinds 2006 pas geregeld is onder de grond qua structuur in kaart brengen en waterleidigen opwarmen in de grond etc.Kinderen in china die koper delven en de helft van windmolen energie  opbrengst dmv transport verloren gaat 
 • Rotterdam Zuid

  3 jaar geleden
  Gas uit groningen mag niet meer en kopen van noren of russen is geen optie voor den haag. Niet genoeg winst. Op stroom overgaan heeft subsidies en geeft een nieuwe markt. Het antwoord is dus een commerciele nieuwe markt lijkt me.
 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  En dat zal voorlopig wel zo blijven. De Belgen dachten eerst wel even flink wat Nederlands gas te kunnen importeren om, in juiste verhoudingen, gemengd met Russisch gas de Belgen massaal aan het gas te krijgen.
 • Willem Vos

  3 jaar geleden
  Duurt nog jaren? O.a de Lankforst gaat dit jaar van het gas af,renovatie...
 • KArnhem

  3 jaar geleden
  Ja precies, en daarom krijgen de huishoudens (alles bij elkaar goed voor 14%) er een dikke verhoging van de belasting op gas. En de bedrijven, vooral de zware industrie, die deze maatregel heeft bedacht er niks bij. Ja geld KRIJGEN zij als ze een reductie realizeren. Doen ze dat niet, gebeurd er niks. Weet je nog, die klimaat tafels? Waarom zaten daar geen burgers bij? Nou, omdat wij met ons allen alles mogen slikken of stikken..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.