Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © anp

Berg en Dal moet van het gas af, pal over de grens krijg je juist subsidie als je gas neemt

BERG EN DAL - In de gemeente Berg en Dal worden de inwoners gestimuleerd om van het aardgas af te gaan: luttele kilometers verderop in Kranenburg gebeurt precies het omgekeerde. Hier krijg je 750 euro subsidie op de aansluitkosten van circa 1800 euro als je aan het aardgas gaat. Raar toch?

72 reacties

 • Rotterdam Zuid

  1 jaar geleden
  Ook las ik laatst het sinds 2006 pas geregeld is onder de grond qua structuur in kaart brengen en waterleidigen opwarmen in de grond etc.Kinderen in china die koper delven en de helft van windmolen energie  opbrengst dmv transport verloren gaat 
 • Rotterdam Zuid

  1 jaar geleden
  Gas uit groningen mag niet meer en kopen van noren of russen is geen optie voor den haag. Niet genoeg winst. Op stroom overgaan heeft subsidies en geeft een nieuwe markt. Het antwoord is dus een commerciele nieuwe markt lijkt me.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  En dat zal voorlopig wel zo blijven. De Belgen dachten eerst wel even flink wat Nederlands gas te kunnen importeren om, in juiste verhoudingen, gemengd met Russisch gas de Belgen massaal aan het gas te krijgen.
 • Willem Vos

  2 jaar geleden
  Duurt nog jaren? O.a de Lankforst gaat dit jaar van het gas af,renovatie...
 • KArnhem

  2 jaar geleden
  Ja precies, en daarom krijgen de huishoudens (alles bij elkaar goed voor 14%) er een dikke verhoging van de belasting op gas. En de bedrijven, vooral de zware industrie, die deze maatregel heeft bedacht er niks bij. Ja geld KRIJGEN zij als ze een reductie realizeren. Doen ze dat niet, gebeurd er niks. Weet je nog, die klimaat tafels? Waarom zaten daar geen burgers bij? Nou, omdat wij met ons allen alles mogen slikken of stikken..
 1. Nijmeegse supermarkten mogen ook ’s nachts laden en lossen

  Nijmeegse supermark­ten mogen ook ’s nachts laden en lossen

  NIJMEGEN - Supermarkten mogen tot en met dinsdag 9 februari vrachtwagens de hele dag en nacht laten laden en lossen. Normaal moet dat tussen 07.00 en 23.00 uur gebeuren, maar vanwege de coronacrisis knijpt de gemeente Nijmegen een oogje toe en is het bevoorraden 24 uur per etmaal toegestaan. Ook mogen de essentiële winkels nu op zondag net zolang geopend zijn als doordeweeks: van 06.00 uur tot aan het begin van de avondklok.
 2. Erik Jacobson (59) speurt naar bijzondere spullen met zijn metaaldetector: ‘Het is uren zoeken en weinig vinden’
  PREMIUM
  mijn hobby

  Erik Jacobson (59) speurt naar bijzondere spullen met zijn metaalde­tec­tor: ‘Het is uren zoeken en weinig vinden’

  NIJMEGEN - Erik Jacobson (59) groeide op in Arnhem. „Als kind had ik al een metaaldetectortje. We vonden kogelhulzen en granaatscherven, die liggen daar overal.” Twintig jaar geleden schafte de bankemployé een echte detector aan. „Bij deze kun je de detectie van ijzer uitschakelen, dat scheelt een hoop rommel. Anders vind je alleen maar bierblikjes, spijkers en verrot oorlogsspul.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

Nijmegen e.o.