Volledig scherm
Bernadette Bilderbeek (l) en steun en toeverlaar Guusje Hopmans. © franka thijssen

Bernadette wijnkoningin van Groesbeek

GROESBEEK - Bernadette Bilderbeek is de nieuwe wijnkoningin van Groesbeek. Op zondag 8 juli kan iedereen kennis met haar maken tijdens een receptie in het Nederlands Wijnbouwcentrum van 14.00 tot 16.00 uur. 

Bernadette (34) wordt terzijde gestaan door dochter Guusje Hopmans (14), dochter van Bernadette's partner Bas Hopmans. Bernadette Bilderbeek komt oorspronkelijk uit Druten. Haar ouders hadden daar de destijds befaamde dansschool Bilderbeek. Ze kreeg 4,5 jaar geleden een relatie met Bas Hopmans - diens broer Eric runt café Hopmans in De Horst- en leerde zo de Groesbeekse wijnfeesten - 'superfeest' - kennen. 

Ze wil vooral een verbindende rol spelen: mensen bij elkaar brengen om de wijnfeesten nog beter op de kaart te zetten. Bilderbeek geeft in het dagelijks leven les op Het Rijks vmbo campus in Nijmegen. Haar partner, Bas Hopmans, doceert daar ook. Hij geeft kooklessen: zij brengt de leerlingen de kneepjes bij van het gastvrouw/gastheer zijn in de horeca bij. ,,Vanuit mijn vak ben ik graag bezig met dat mooie produkt wijn. Zelf vindt ik alle wijnsoorten lekker, maar ik drink het liefst iets met bubbels. We verwachten dit jaar een goede oogst in Groesbeek, want er is veel zon."

Wijnmarkt

De Groesbeekse Wijnfeesten staan voor 28, 29 en 30 september op het programma. Voor de 12 de keer vindt dit evenement plaats waar wijngaardeniers, ondernemers en wijnliefhebbers elkaar ontmoeten in het centrum van Groesbeek. 

Tijdens de wijnfeesten is er een internationale wijnmarkt met meer dan 75 wijngaardeniers, wijnkopers en importeurs en natuurlijk vindt er ook het ludieke NK wijnvatrollen plaats. Verder zijn er wijnworkshops, open dagen in de wijngaarden, een wijnwedstrijd Concours du Vin, een avond Business meets Wine, Heel Groesbeek Zingt, Music meets Wine et cetera.

Zie voor het complete programma: nederlandsewijnfeesten.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.