Voormalig NEC’er Bas Kuipers leest leerlingen voor van basisschool De Wingerd. Het is een van de slechts acht scholen met een gemiddelde leerlingenpopulatie in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig NEC’er Bas Kuipers leest leerlingen voor van basisschool De Wingerd. Het is een van de slechts acht scholen met een gemiddelde leerlingenpopulatie in Nijmegen. © Archieffoto: Bert Beelen

Betere mix in de klas lukt maar niet

NIJMEGEN - Het lukt maar niet om basisscholen in Nijmegen gemengder te maken. Er is in Nijmegen een extreme scheiding tussen scholen waar kinderen met hoogopgeleide ouders naartoe gaan en scholen met kinderen van laagopgeleide ouders. Op slechts acht van de 43 scholen is een gezonde mix.

5 reacties

 • Kops

  2 jaar geleden
  Kinderen van ouders die al jarenlang in Nederland wonen, spreken vaak slecht Nederlands als ze voor het eerst naar school gaan. Daar worden veel ouders niet blij van en kiezen voor een andere school. Laat deze kinderen eerst hun (taal) achterstand inhalen voor ze naar de basisschool gaan. Dat stimuleert ook hun ouders om hier meer in te investeren..
 • Albert van der Broek

  2 jaar geleden
  Kostelijk! Weer zo'n update van de moraalpolitie. Ga vooral zo door en het anti-woke sentiment zal ongenadig toeslaan. Bekijk het effe helemaal met je belerende elitaire vingertje.
 • Harry Balls

  2 jaar geleden
  Dat heet soort zoekt soort. Zo werkte dat, zo werkt dat en zo zal het blijven werken. Probeert men die linkse geestesziekte nou ook al op te dringen aan basisscholen?
 • Jan den Tien

  2 jaar geleden
  Een gezonde mix of een gewenste mix.?
 • Pedro Kantor

  2 jaar geleden
  A: wie bepaald wat een gezonde mix is? Dat klinkt als hoogdravende sociale engineering taal, en dat moet ALTIJD gewantrouwd worden. B: ouders doen voor hun kinderen wat zij het beste voor hun achtten, en spelen liever geen spelletjes met hun ten kostte van hun kinderen. Hoewel de deugers in Oost daar meestal politiek wel altijd voor stemmen. Maar hun scholen zijn meestal weer lelieblank dus dat kost ze ook weer niks.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen