Volledig scherm
Bij Matrixx at the Park in Nijmegen is donderdag gevochten. Beveiliging greep hardhandig in. © Videostill Dumpert

Beveiliger op non-actief na vechtpartij Matrixx at the Park

VIDEONIJMEGEN Een beveiliger die te hard ingreep bij een vechtpartij tijdens een concert bij Matrixx at the Park in Nijmegen, vorige week tijdens de Vierdaagsefeesten, is op non-actief gezet.

Dat zegt David Brons van de feestlocatie op het Hunnerpark tijdens de Vierdaagsefeesten. Hij reageert op het filmpje te zien op de site Dumpert met de tekst ‘Bewaking hakt er op los’. 

Het voorval speelde zich donderdagavond rond half tien af. Tijdens het optreden van de rapper Josylvio ontstond een vechtpartij. ,,Beveiligers grepen in. Ze werden geslagen en op de nek gesprongen. Daarna reageerde een beveiliger veel te agressief. Hij is op non-actief gezet.”

Een getuige zegt op VKMag, waarop het filmpje ook is gepost: ,,Er was een massale vechtpartij gaande. En toen de beveiligers aankwamen werden ze eerst zelf geslagen en werd er niet meegewerkt aan uitzetting.”

Het is, zegt Brons, de enige wanklank tijdens de Vierdaagsefeesten. ,,De hele week erg goed verlopen zonder incidenten. En hebben we ruim 250.000 bezoekers mogen ontvangen afgelopen week op onze beide locaties (Matrixx at the Park en Matrixx Live aan de Kade-red).”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.