Bewijs zwarte gaten geleverd, mede dankzij onderzoeker Radboud Universiteit

videoNIJMEGEN - Een van de grootste mysteries over het heelal is ontmaskerd: zwarte gaten bestaan, 100 procent zeker. Woensdagmiddag worden op persconferenties die gelijktijdig werden gehouden in Brussel, Verenigde Staten, Chili, China, Taiwan en Japan beelden getoond van een superzwaar zwart gat. Ze gelden als ultiem bewijs. Een Nobelprijswaardige prestatie, zo wordt alom gesteld in de wereld van de astronomie.

4 reacties

 • Alive

  3 jaar geleden
  Altijd, altijd altijd maar negatief! Wat een leven moet u toch hebben. Lees u eens in wat er allemaal op de universiteit ontdekt wordt aan ontwikkeling van nieuwe medicijnen en technologieen. Maar dat zal wel te veel werk zijn he?
 • LoekiedeLeeuw

  3 jaar geleden
  Daar is onze eigen planeet voor nodig. De Voyagers zijn nu beide ons zonnestelsel uit. Maar dat is maar hoe je zonnestelsel definieert. Als je de echte buitensste grens gebruitk zijn ze nog 300.000 jaar onderweg. En dan zijn ze alleen nog maar uit ons Eigen zonnestelsel. De kans dat leven van de planeet aarde naar een andere leefbare planeet zal kunnen emigreren is volgens mij bijzonder klein.
 • Dion

  3 jaar geleden
  Nou gelukkig, er werken 20.000 mensen op de Radboud dus dan mag er best af en toe een resultaat geboekt worden.
 • Lentenaar

  3 jaar geleden
  Hartstikke mooi. Hoe meer we weten over het universum, hoe gemakkelijker we naar andere planeten kunnen. Voor het voortbestaan van het menselijk ras is dit onvermijdelijk

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.