Volledig scherm
Bezoekers aan de Stevenskerk gaan vanaf 1 augustus entree betalen. © Paul Rapp

Bezoekers van Stevenskerk gaan entree betalen

pollNIJMEGEN - Bezoekers aan de Stevenskerk in Nijmegen betalen vanaf 1 augustus entree om de kerk binnen te mogen. Het gaat om een proef die loopt tot 1 december. Volwassenen betalen 2 euro; kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. 

Poll

Stelling: Ik ben bereid om 2 euro entree te betalen voor het behoud van de Stevenskerk

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
800 stemmen

De kerk wil met de entreeheffing geld binnenhalen voor onder meer de restauratie en verduurzaming. 

‘Het is op dit moment dus niet te zeggen of het heffen van entree een permanente maatregel zal zijn. Wij hopen natuurlijk dat de meeste bezoekers bereid zijn met hun bezoek bij te dragen aan het behoud van ons prachtige monument‘, aldus Stichting Stevenskerk. 

Vorig jaar kreeg de Stichting Stevenskerk 5,5 miljoen euro van het ministerie van OCW. Dit bedrag is bedoeld voor een totale opknap van de Stevenskerk, van publieksvoorzieningen tot restauratie en verduurzaming. 

Volledig scherm
Duitstalige toeristen krijgen uitleg bij de Sint Stevenskerk. (ARCHIEFFOTO) © Paul Rapp

Het ministerie stelt als voorwaarde dat de Stichting Stevenskerk dit bedrag aanvult met 2,3 miljoen euro. Hiervoor krijgt de stichting tien jaar de tijd. Om niet te afhankelijk te worden van subsidiegevers komt de stichting nu met de proef van de entreeheffing om een hogere eigen bijdrage te krijgen.

Na afloop van de pilot, op 1 december, vindt er een evaluatie plaats.

Overigens zal de Stevenskerk op Open Monumentendag, op 14 en 15 september, wél gratis toegankelijk zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.