Ter hoogte van de CNC in Milsbeek wordt op dit moment de dijk versterkt. Hier komt over enkele jaren wellicht ook de 'schuif’ om het water in de Lob van Gennep binnen te laten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter hoogte van de CNC in Milsbeek wordt op dit moment de dijk versterkt. Hier komt over enkele jaren wellicht ook de 'schuif’ om het water in de Lob van Gennep binnen te laten. © Theo Peeters

Bezorgde inwoners kritisch op plan Lob van Gennep: actiegroep ‘Nee tegen de vloedgolf’ opgericht

PLASMOLEN - In Plasmolen is maandag de actiegroep 'Nee tegen de vloedgolf’ opgericht. Die verzet zich tegen het plan ‘Lob van Gennep’ dat er in het uiterste geval in voorziet om bij extreem hoog water in de Maas het gebied met daarin de dorpen Ven-Zelderheide, Milsbeek, Middelaar, Plasmolen en Ottersum onder te laten lopen.

Quote

Informatie­bij­een­kom­sten over Lob van Gennep hebben tot de nodige onrust onder de bevolking geleid.

Voor de goede orde: er is nog geen besluit genomen. De afgelopen maanden zijn er informatiebijeenkomsten geweest waar de verschillende varianten van het plan zijn toegelicht. Die hebben tot de nodige onrust onder de bevolking geleid. In september komt er een nieuwe serie informatiebijeenkomsten, zo laat het projectbureau Lob van Gennep weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.