Volledig scherm
Een rij van kiezers in het stembureau op Station Nijmegen, 21 maart om 7 uur 's ochtends. © DG

Bezorger ontslagen! 87 stempassen niet afgeleverd

NIJMEGEN - Een medewerkster van een postbedrijf is ontslagen omdat bij controle is gebleken dat zij 87 stempassen niet had bezorgd in de gemeente Nijmegen. De controle werd uitgevoerd, omdat er nogal wat klachten waren van stemgerechtigden die geen stempas hadden ontvangen van de gemeente.

Dat is een van de redenen waarom er relatief veel stempassen nabezorgd moesten worden in Nijmegen. Uit een inventarisatie is gebleken dat er 450 Nijmegenaren een nieuwe stempas hebben gekregen. Bij een aantal van ruim 143.000 stemgerechtigden gaat het dan om een percentage van 0,31 procent. 

Het bezorgen van de stempassen zat in Nijmegen in het pakket van bezorgdienst Cycloon. Die heeft echter een deel van die klus uitbesteed aan andere postbedrijven. De ontslagen medewerkster werkte volgens Cycloon voor een van die zogenoemde onderaannemers. 

De gemeente evalueert de distributie met Cycloon, om de score de volgende keer te verbeteren. 

Klachten

In de weken voorafgaande kwamen er diverse klachten binnen over niet-bezorgde stempassen, onder meer bij de redactie van De Gelderlander. Het ging om adressen verspreid over de hele stad: centrum, Nijmegen-Zuid, Hazenkamp, de omgeving van de Graafseringweg, Weezenhof, Heseveld en Lent. 

Ook waren stempassen gedropt in een wooncomplex in het centrum: niet in de brievenbussen maar in de hal achtergelaten. Tientallen passen lagen er open en bloot op een radiator. Enkele stempassen lagen er zelfs al snel in de prullenbak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.