Volledig scherm
Binnenkamers: Het huis van Mariët en Frans Mensink © Mariët Mensink

Binnenkijken in de Kolping: 'Nu kun je nog zien hoe het was'

NIJMEGEN - Hoe wonen de mensen in de Kolpingbuurt in Nijmegen, de arbeiderswijk ingeklemd tussen Goffertpark en Muntweg en het spoor? Aan de vooravond van een grootscheepse sloop, renovatie en nieuwbouw van de ruim tweehonderd huizen, kunnen belangstellenden de Kolpingbewoners thuis ontmoeten, hun persoonlijke verhalen horen. 

Maar ook de geschiedenis van deze buurt, gebouwd net na de oorlog, is te zien op een fototentoonstelling. 

Kunstenaars

Verder maakten zestien kunstenaars speciaal voor de Kolpingbuurt een werk. In vier leegstaande huizen ontstaan op die manier persoonlijke werelden. Zo schilderde Diederik Grootjans op de muur een groot portret van Gerard, de man die jarenlang in dat huis heeft gewoond. 

Mariët Mensink is de drijvende kracht achter Binnenkamers, zoals het project heet. ,,Nu kun je nog zien hoe het was.’’ Als alleenstaande moeder kwam ze 36 jaar geleden in de wijk wonen, haar man Frans trok twee jaar later bij haar in. Hun huis stellen ze open voor belangstellenden. Volgend jaar wordt het gesloopt. Mariët en Frans keren weer terug in de Kolpingbuurt, in een nieuw huis. 

Binnenkamers is komende zaterdag 21 en zondag 22 oktober te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. Ook volgend weekeinde, zaterdag 28 en zondag 29 oktober, staan de deuren open, eveneens tussen 11.00 en 16.00 uur.

Volledig scherm
© Jacqueline Van Ginneken
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.