Volledig scherm
De Albert Heijn in de Meijhorst. © DG

Blikjes cola in de supermarkt stelen? Kost 300 euro

NIJMEGEN - Het meenemen van een paar blikjes cola van 40 cent is een winkeldief in de Nijmeegse wijk Meijhorst op een boete van 300 euro en een winkelverbod van een jaar komen te staan. De politie en de Albert Heijn in de Meijhorst werken samen bij de aanpak van winkeldiefstallen.

Bij de supermarkt in de Meijhorst zijn dit jaar al acht winkeldieven in de kraag gevat. ,,Het betekent niet per se dat er ook meer diefstallen zijn geweest’’, zegt wijkagent Mustafa Celik. ,,We hebben met de Albert Heijn in de Meijhorst een aantal zichtbare en onzichtbare maatregelen afgesproken om dit probleem de kop in te drukken.’’

Surveilleren

Over wat de onzichtbare maatregelen zijn, laat hij zich natuurlijk niet uit. ,,Maar een voorbeeld van een zichtbare maatregel is dat we vaker surveilleren rondom de Albert Heijn.’’ Hij is vooralsnog te spreken over het resultaat van de samenwerking: ,,Het is misschien nog te vroeg om te zeggen, maar we zien voorlopig geen diefstallen meer.’’ De manager van de Albert Heijn-vestiging onthoudt zich van commentaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.