Volledig scherm
Burgemeester Mark Slinkman, Paul van Ooijen, Joop Verstraaten en Edwin van Deelen. Foto Theo Peeters © Theo Peeters

Bloemen voor aangereden verslaggever

GROESBEEK - De brandweer en de burgemeester van Berg en Dal hebben dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan Joop Verstraaten in Groesbeek, de correspondent van deze krant die afgelopen donderdag per ongeluk door een brandweerwagen werd aangereden. Verstraaten kwam daarbij ten val en liep blauwe plekken op.

Dat gebeurde nabij het appartementencomplex de Kloostertuin aan de Stationsstraat in Groesbeek. De brandweer was uitgerukt voor wat later een loos alarm bleek. Verstraaten was daar om verslag te doen voor De Gelderlander. Toen Verstraaten achter de brandweerwagen omliep, reed de chauffeur achteruit om te kunnen draaien en duwde hem omver.

Eerste keer

Quote

Ik dacht dat het met me gebeurd was

Joop Verstraaten, Correspondent De Gelderlander

,,Ik lag op de grond en zag de banden op me afkomen en dacht dat het met me gebeurd was”, aldus Verstraaten. Gelukkig trapte de chauffeur - die hevig schrok - op tijd op de rem. Het is de eerste keer dat de brandweer in Groesbeek iemand heeft aangereden.

Edwin van Deelen, de teamleider van de brandweer in Berg en Dal en Paul van Ooijen, de groepschef in Groesbeek, brachten bloemen mee. Ze lieten weten dat de regel dat een brandweerauto alleen maar achteruit mag rijden als er een brandweerman achter loopt, nog eens aangescherpt zal worden.

Dit had natuurlijk niet mogen gebeuren, zeggen zij. Ook burgemeester Mark Slinkman gaf blijk van zijn belangstelling. Hij overhandigde de verslaggever een kaasplankje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.