Bomenplant vertraagd door vondst keldergewelf Stikke Hezelstraat

VideoNIJMEGEN - De aanleg van vijf plantvakken in de Stikke Hezelstraat is vertraagd door de vondst van een oude keldermuur. Het restant van een gemetseld gewelf is inmiddels onderzocht en in kaart gebracht door de archeologische dienst  van de gemeente Nijmegen.   

Vier van de vijf plantvakken zijn al voorzien van Japanse notenbomen.  De verwachting is dat de werkzaamheden in de winkelstraat nog deze week afgerond kunnen worden. De notenbomen zijn geplant als onderdeel van de 'groene linten' waarmee Nijmegen verbinding wil leggen tussen de parken en het stadsgroen. 

Volledig scherm
Het restant van de middeleeuwse keldermuur, zoals dat vandaag nog te zien was in de Stikke Hezelstraat © Foto DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Run op winterse producten in de bouwmarkten: van strooizout tot sneeuwschuivers
    PREMIUM
    video

    Run op winterse producten in de bouwmark­ten: van strooizout tot sneeuw­schui­vers

    NIJMEGEN - In bouwmarkten is het deze dinsdag een komen en gaan van klanten. Van ruitontdooiers en sneeuwschuivers en van strooizout tot ruitenwisservloeistof; op veel winterse producten is door het winterweer een run ontstaan. ,,Mensen beseffen pas laat dat ze dat soort spullen nodig hebben. Dan kan het zijn dat het zo gebeurd is met de voorraden’’, zegt Theo van der Velden, die de spullen al veertig jaar verkoopt bij de Gamma in Nijmegen-West.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.