Het terrein van de centrale bij het begin van het Maas-Waalkanaal .
Volledig scherm
Het terrein van de centrale bij het begin van het Maas-Waalkanaal . © Theo Peeters

Bouw biomassacentrale Nijmegen afgeblazen

NIJMEGEN - De bouw van de geplande biomassacentrale in Nijmegen, op het terrein van de voormalige EPON-kolencentrale, gaat niet door. Energiemaatschappij Engie heeft het plan afgeblazen nadat de Rechtbank Arnhem de milieuvergunning vrijdag had afgekeurd.

20 reacties

 • 024Westbewoner

  4 jaar geleden
  Jammer dat De Gelderlander zo weinig aandacht heeft geschonken aan de voor- en nadelen van deze biomassacentrale in Nijmegen. En dan niet zozeer de directe milieutechnische kant vd zaak; daarover - en over de verdeeldheid hieromtrent - is genoeg info te vinden. In plaats van klakkeloze spreekbuis van gem Nijmegen & J. vd Meer te zijn, had DG zich kunnen verdiepen in risico's en logistieke aspecten. Immers, deze site staat/stond gepland, direct nabij een nieuwe woonwijk! Denk  bijv. aan  vele transportbewegingen van biomassa, (biochemisch) risico vergister (en nabijheid LNG opslag?), etc. 
 • Oortjes

  4 jaar geleden
  Biomassacentrales verbranden meer natuur dan je lief is. Dat is, los van CO2, niet circulair en dus niet milieuvriendelijk. Ontbossing is de term. Het lijkt me beter echt duurzame energie op te wekken, met wind, waterkracht of zon. 
 • Titus

  4 jaar geleden
  co2 is iets dat altijd al in de natuur aanwezig was, en niet slechts een stofje dat vervuilt!
 • Twan

  4 jaar geleden
  Zie mijn reactie hierboven.
 • ArmWest

  4 jaar geleden
  Dank aan Johan Vollenbroek. Bizar dat we zo iemand nodig hebben om onze gezondheid te beschermen tegen de overheid.
 1. Indrukwekkende Sunset March over de Oversteek met bizar einde
  PREMIUM

  Indrukwek­ken­de Sunset March over de Oversteek met bizar einde

  NIJMEGEN - Hoe vaak zou een gemiddelde Parijzenaar de Eiffeltoren beklimmen? En bezoekt een New Yorker het Vrijheidsbeeld eigenlijk wel eens? Monumenten die beroemd zijn over de hele wereld roepen in de eigen achtertuin eigenlijk nauwelijks op tot bewondering. Misschien wordt het tijd om met andere ogen te kijken naar de Oversteek, waar gedegen onderzoek aan de basis stond van een kunstwerk dat stil en onzichtbaar aanwezig is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.