Volledig scherm
Henri Lemmers uit Leuth is geridderd. Foto ANP © ANP


Lintje voor Henri Lemmers uit Leuth

LEUTH - Henri Lemmers uit Leuth heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen door burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Lemmers is vanaf 1994 als bestuurslid actief bij Schutterij de Vriendenkring in Leuth. Ook zit hij in de organisatiecomité's van het eerste gemeentelijke koning schieten en het Grensland Schutterstreffen en is hij concoursbegeleider bij evenementen. De zaal van De Vriendenkring was vol met familie, schuttersvrienden en vrienden van de schutterskring. 

Waardering

Slinkman had grote waardering voor het vele werk wat jij gedaan hebt voor het schuttersgebeuren maar niet alleen in Leuth maar ook binnen de Kring en zelfs Duitsland ter voorbereiding van het Grensland koning schieten. ,,Ook met het gemeentelijk koning schieten dat dit jaar voor de eerste maal in Leuth heb jij een stempel gedrukt'', aldus de burgemeester. ,,Het is belangrijk dat dit cultuurgoed wordt doorgegeven aan het nageslacht." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.