Hulpdiensten zijn zaterdagavond  uitgerukt voor een gebouwbrand aan de de Genestetlaan in Nijmegen.
Volledig scherm
Hulpdiensten zijn zaterdagavond uitgerukt voor een gebouwbrand aan de de Genestetlaan in Nijmegen. © Ginopress

Brand in nieuw complex met appartementen in Nijmegen

UPDATENIJMEGEN - Hulpdiensten zijn vanavond kort na 18.30 uur uitgerukt voor een brand in een gebouw aan de Genestetlaan in Nijmegen. Bij aankomst van de brandweer kwam er veel rook uit het pand. De brandweer heeft daarom meer mensen en materieel ter plaatse. Rond 19.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Vanwege de rook is een aantal woningen in het appartementencomplex ontruimd. 

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland Zuid kon kort na 19.30 uur nog niet zeggen hoeveel precies. Het appartementencomplex is pas onlangs opgeleverd en nog niet alle huizen zijn bewoond.

Volgens de woordvoerder zag de bewoner van de bewuste flat rook onder zijn voordeur vandaan komen toen hij naar binnen wilde gaan. Daarop belde hij de brandweer. De oorzaak van het incident is volgens de woordvoerder nog niet duidelijk.

Conflict

De woningen van het splinternieuwe complex in het Willemskwartier zijn pas kort geleden opgeleverd, Er was de afgelopen veel te doen over de hoogte van de huur. Daarover was een fel conflict tussen projectontwikkelaar en de gemeente Nijmegen. De ontwikkelaar was ook gedwongen een miljoenengarage onder het complex te bouwen, maar daar blijkt nu nauwelijks belangstelling voor. De garage staat grotendeels leeg.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.