Volledig scherm
Nederlandse brandweerkorpsen huren soms Duitse voertuigen in. Bijvoorbeeld in afwachting van een nieuwe wagen of zoals in Nijmegen als de eigen wagen een grote onderhoudsbeurt nodig heeft. © Justin Egberts

Brandweer Nijmegen gebruikt tijdelijk Duitse ladderwagen

NIJMEGEN - De Nijmeegse brandweer maakt tijdelijk gebruik van een Duitse ladderwagen. Die zogeheten Drehleiter is nodig omdat  een van de eigen ladderwagens in onderhoud is, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid weten. 

,,Het voertuig is gehuurd in Duitsland. Daarom heeft het een Duits kenteken. We hebben enkele ladderwagens en meer tankautospuiten en ander materieel. Als een tankautospuit in onderhoud is, kunnen we soms wat schuiven om dat gemis op te vangen. Maar de ladderwagen moet wel vervangen worden. Dit keer konden we daarvoor in Duitsland terecht.’’

Dat de ladderwagen niet gemist kan worden, bleek ook tijdens de storm van donderdag. De ladderwagen moest bij diverse incidenten in actie komen.  Hoe lang de Duitse wagen in Nijmegen rondrijdt, is afhankelijk van de duur van het groot onderhoud aan de eigen wagen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.