Volledig scherm
De bruggetjes zijn eruit gehaald, zodat er straks door geschaatst kan worden. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas

Bruggetjes eruit voor ijsbaan

GROESBEEK - Als de vorst blijft aanhouden dan kan er mogelijk maandag weer geschaatst worden op de vijver in speeltuin ’t Groeske aan de Hoflaan in Groesbeek. Het is 50 jaar geleden dat er voor het laatste op deze plek geschaatst kon worden. 

José Lamers meldt op social media dat dat op 13 januari 1968 was. Daarna verwilderde het terrein totdat enkele jaren geleden de speeltuin én de vijver weer in ere hersteld werden.  

Lin Giebels, medebestuurslid van speeltuin ’t Groeske is vol goede hoop dat maandag de ijzers onder kunnen. Bij de aanleg van de speeltuin heeft het gemeentebestuur beloofd dat als het vriest  eenmaal per jaar het middenstuk van de bruggetjes eruit gehaald wordt zodat er geschaatst kan worden. 

Koek en zopie

De weermannen voorspellen vorst en en daarom trok Giebels bij de gemeente aan de bel. Zodat vrijdagmiddag de firma Hubers van twee bruggetjes de middenstukken verwijderde, zodat er straks op 150 vierkante aangesloten meters geschaatst kan worden.

,,We gaan met rood-wit lint het water afschermen. Zolang het lint er hangt mag er niet geschaatst worden, want dan is het nog niet veilig", zegt Giebels. Zaterdagavond of zondag gaat de brandweer van Groesbeek nog een toplaag op het ijs aanbrengen zodat het strak en glad wordt. ,,Ik ben nog bezig met een koek- en zopiekraam'' zegt Giebels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.