Vuurwerk op de Graafsebrug in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk op de Graafsebrug in Nijmegen. © Bert Beelen

Bruls: de jaarwisseling moet echt anders

OpinieNijmegen - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls wil een viering van oud en nieuw waarbij iedereen zich thuis kan voelen. Een nationaal feest, met duizenden feestlocaties, waarvoor niemand zich als organisator opwerpt, met zoveel incidenten en zoveel hulpverleners in touw: dat kan volgens Bruls niet meer.

13 reacties

 • Lowie

  3 jaar geleden
  Dan moeten de handhavers wel de middelen (geld en mankracht) hebben om dat te doen. En daar ontbreekt het  u juist aan. De politie roept al jaren dat de huidige regels niet te handhaven zijn. 
 • Lowie

  3 jaar geleden
  Bruls heeft groot gelijk. Het moet inderdaad anders. Het is toch van de zotte dat we rond de jaarwisseling en masse geterroriseerd dagenlang (feit: het is niet “maar één dag) worden door de knallers. Het is een totaal uit de hand gelopen “traditie” geworden. Een “traditie” die in deze vorm bovendien nog niet eens zo lang bestaat.
 • Klaas1

  3 jaar geleden
  Per jaar worden in Nederland 40.000 mensen door hun huisarts behandeld voor een bijtwond. In negentig procent van deze gevallen gaat het om een hondenbeet. De meeste beten worden toegebracht door mannelijke, niet aangelijnde honden die behoren tot het ras van de rottweilers, herders, terriërs of retrievers.Verbieden die honden
 • FFF

  3 jaar geleden
  Ik ben tegen geweld als het om hulpverleners gaat. Maar hij is weer aan het brullen en zich zelf weer aan het profileren. Ga niet de mensen straffen die normaal met vuurwerk afsteken zijn maar pak de overlast gevers aan.
 • Klaas1

  3 jaar geleden
  Je moet eens kijken hoeveel mensen hinder hebben van huisdieren..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.