Volledig scherm
Nijmegen: overlast van hangjongeren op scooters bij KFC Plein 1944 © Paul Rapp

Bruls: extra politietoezicht voor Plein ‘44 om overlast niet nodig

NIJMEGEN - Het Nijmeegse Plein ‘44 hoeft voorlopig niet te rekenen op extra politietoezicht. Dat zei de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls woensdagavond na vragen van gemeenteraadslid Paul Eigenhuijsen (VoorNijmegen.NU). 

Volgens Eigenhuijsen klagen omwonenden en ondernemers van het plein steen en been over overlast die wordt veroorzaakt door rondscheurende scooters, fietsers die rijden over voetgangerszones en hangjeugd. Vooral in de avonduren zou het raak zijn, stelt het raadslid: ,,Ik ben meerdere malen bij bewoners over de vloer geweest en heb de overlast zelf ook geconstateerd.”

‘Andere plekken hebben meer prioriteit’

Volgens Bruls bestaat slechts in geringe mate overlast op Plein ‘44: ,,Sterker nog, we registreren een afname van het aantal klachten in vergelijking met 2018. Er zijn andere gebieden in de binnenstad die meer aandacht verdienen en waar we moeten handhaven. Het is altijd nog vervelender om een drugsdealer dan een scooter voor de voordeur te hebben staan.”

Het merendeel van de raadsleden was het met Eigenhuijsen eens dat het probleem met de fietsers op Plein '44 aangepakt moet worden. Bruls beloofde dat het college daar binnenkort op terugkomt: ,,Maar fietsers helemaal weren van het plein gaat niet gebeuren.”    

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.