Bop Hoek (links) voor de woning aan de Heideparkseweg 552 waar hij als anti-kraker woont. Archieffoto
Volledig scherm
Bop Hoek (links) voor de woning aan de Heideparkseweg 552 waar hij als anti-kraker woont. Archieffoto © Gerard Verschooten

Bruls niet blij met bedreiging anti-kraker: ‘Ik sla je kop eraf’

VIDEONIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls veroordeelt de bedreiging door een beheerder van de GMC-beheergroep van anti-kraakbewoner Bop Hoek van het koetshuis bij het Goffertpark

De bewoner, Bop Hoek, heeft een video van een ruzie met de beheerder online gezet. Daarin zegt de beheerder: ‘ik sla je kop eraf. Ik vreet jou helemaal op’. Hij uit nog meer ernstige bedreigingen.

,,Wat daar gebeurt had die beheerder niet mogen doen", zegt Bruls in een interview met Omroep Gelderland. ,,Maar ik heb inmiddels ook wel een waslijstje gekregen van hoe die huurder zich opstelt, daar lusten de honden ook geen brood van.”

Tergend

Het filmpje dat Hoek in januari publiceerde, duurt maar een minuut. Het gaat om de laatste minuut van een langere opname die door De Gelderlander is gezien. Daarin is te zien dat Hoek de beheerder minutenlang tergt totdat deze zijn zelfbeheersing verliest.     

Ook D66 weet dat het filmpje slechts een fragment is. De partij stelde toch vragen vanwege de ernst van de bedreigingen. En omdat het gaat om een medewerker van een bedrijf dat meer gemeentelijke panden tijdelijk beheert.

Bruls zegt niet zo blij te zijn met de vragen van D66 omdat hij de ruzie ziet als een privéconflict.

Hij laat weten dat de gemeente met GMC Beheergroep heeft gesproken en ‘nadere stappen’ overweegt. D66'er Pieter van Megen wil weten of het gedrag van de beheerder een incident is of dat het ‘structureel’ is. Dan zou de gemeente volgens hem een andere beheerder moeten overwegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.