De voormalige grensovergang Beek-Wyler. Af en toe staat er Duitse politie.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige grensovergang Beek-Wyler. Af en toe staat er Duitse politie. © DG

Bundespolizei controleert af en toe bij de grens:
vooral Duitsers die terugkomen van vakantie

KLEEF - De Bundespolizei controleert momenteel steekproefsgewijs bij de voormalige grensovergangen in deze regio op de coronaregels. Het gaat vooral om Duitsers die terugkeren van vakantie in Nederland.

9 reacties

 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  In Duitsland is het aantal besmettingen aan het toenemen... in NL is dit flink aan het dalen. Duitsland heeft code groen en wij hebben code rood - begrijpt u het, dan begrijp ik het ook. Als wij in Duitsland overnachten dan moeten onze kinderen boven de 6 jaar zich laten testen. De Duitsers durven niet meer naar Nederland, Mark Rutte moet hier iets over zeggen.
 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  Tabak dood meer Nederlanders dan Corona. De luchtvervuiling dood meer Nederlanders dan Corona. Al die doden in het verkeer lagen we ook nooit wakker van. En toch blijven we ons maar aanstellen over Corona. Want het is nieuw, en eng, en de media blijft de angst maar aanwakkeren en de regering vindt al deze macht die ze nu krijgen wel lekker. Ach, en dat de economie er van naar de kloten gaat, dat boeit Mark Rutte toch niet meer, hij is toch al voor de laatste keer herkozen. Wie dan leeft....
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  "Long-covid is misschien vervelend, maar geen reden om het land zo enorm te beperken" volgens @H. Roberts. Op dat 'nadenken' van u valt wel het een en ander af te dingen. Vervelend? We hebben het over mensen die langdurig ziek zijn en soms ook niet meer kunnen werken of studeren; naar schatting 1 op de 5 geïnfecteerden heeft langdurige klachten. Soms maandenlang, soms nog langer. Oud èn jong kunnen er last van hebben. Wie gaat al die kosten voor zorg en ziektevervanging betalen? U misschien?
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Anneke Dijk Moeten wij ons druk maken over Duitse winkeliers? Mij een biet eigenlijk. Beter voor de Nederlandse economie en die ineresseert me meer!
 • H. Roberts

  2 maanden geleden
  Sommige blijven zich echt blind staren op de zogenaamde goede bedoelingen van onze regering. Zolang mensen blijven vragen om maatregelen, zullen ze er zijn. Laat je niet alles wijsmaken. Long-covid is misschien vervelend, maar geen reden het land zo enorm te beperken. De economische schade is een gevolg van de maatregelen, niet van corona. Kom op mensen, zelf nadenk ipv alles te laten voorkauwen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.