Buren opgelucht na sluiten pinautomaat

NIJMEGEN - Bij de buren van de pinautomaat aan de Groenestraat overheerst opluchting nu de Rabobank heeft besloten om die te sluiten. Ook de geldautomaat van de Rabobank in de Mozartstraat in Nijmegen gaat per 1 september dicht.

Volledig scherm
Het mobiele toilet bij de pinautomaat aan de Groenestraat, dat inmiddels een eindje verderop staat. Per 1 september verdwijnt het helemaal uit het straatbeeld. © Bert Beelen

Niet dat ze ervan wakker liggen bij ElektroLite aan de ene en Kaashuys Koning Willem aan de andere kant van de geldautomaat in de Groenestraat. ,,Maar een jaar of vier-vijf geleden was hier een ramkraak. Ze reden heel hard met een auto tegen de automaat aan. Toen hadden wij ook een scheur in de muur’’, vertellen de mannen van ElektroLite. Dus zijn ze best opgelucht dat de automaat verdwijnt, ja. 

Bij het Kaashuys kan al alleen met pin worden afgerekend. Vanwege de veiligheid. ,,Daarom maakt het voor ons niet uit’’, zegt een medewerker. Maar daar zijn ze om nóg een reden opgelucht. Nadat de Rabobank bewaking instelde voor de geldautomaat, hebben ze een tijdje een mobiel toilet voor de winkel gehad. Na klachten is dat weliswaar verderop geplaatst, maar ze zijn er niet rouwig om dat dit uit het straatbeeld verdwijnt.

Lees ook: Rabobank sluit pinautomaten in Nijmegen 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.