Volledig scherm
Op de bovenverdieping werd hennep gekweekt. Archieffoto ANP Piroschka van de Wouw © anp

Burgemeester sluit drugspand in Molenhoek

MOLENHOEK - Burgemeester Gradisen van Mook heeft een woning in Molenhoek laten sluiten nadat er een hennepkwekerij in werd ontdekt. Het huis - een vrijstaande woning - gaat voor een periode van drie maanden  op slot.

De gemeente heeft de sloten van het pand vervangen. Op het betreden van deze woning staan forse geldboetes en/of strafvervolging. De kwekerij werd ontdekt na een tip. De hennepkwekerij was door de bewoner van de woning opgezet. Er is proces-verbaal opgemaakt. 

De alleenstaande man heeft van de gemeente elders nachtopvang aangeboden gekregen. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden wegens overtreding van de opiumwet.

Damocles

Quote

Drugsdelic­ten ontwrich­ten de samenle­ving

Willem Gradisen, Burgemeester van Mook en Middelaar

In de woning werd illegaal stroom afgetapt voor de kwekerij, die zich op de bovenverdieping bevond. Burgemeester Gradisen heeft de woning gesloten op basis van het op 6 mei 2014 vastgestelde Damocles-beleid. 'In onze gemeente tolereren wij geen drugscriminaliteit en schromen wij dus niet om gebruik te maken van het Damoclesbeleid. Drugsdelicten ontwrichten de samenleving en er is vrijwel altijd een relatie met georganiseerde criminaliteit', aldus de burgemeester in een persverklaring. ,,Het is bovendien brandgevaarlijk’’, zegt Gradisen desgevraagd. ,,Niet alleen voor het pand waarin de kwekerij zat, maar ook voor de panden in de buurt.’’

Eerder, in 2016, liet Gradissen al een appartement in het winkelcentrum van Molenhoek sluiten. ,,Er is geen relatie tussen deze twee zaken", aldus de burgemeester. ,,Gelukkig is dit in onze gemeente niet aan de orde van de dag, maar het komt wel voor.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.