Bus 58, ofwel de Duitse bus op de Burchtstraat in Nijmegen. Vanaf zondag zijn alle lijnbussen écht weg uit de deze straat, de discussie hierover heeft twintig jaar heeft geduurd.
Volledig scherm
Bus 58, ofwel de Duitse bus op de Burchtstraat in Nijmegen. Vanaf zondag zijn alle lijnbussen écht weg uit de deze straat, de discussie hierover heeft twintig jaar heeft geduurd. © Archieffoto DG

Bus weg uit Burchtstraat

NIJMEGEN - De bus is sinds zondag écht weg uit de Burchtstraat in Nijmegen. Daarmee zijn de Burchtstraat, Grote Markt en Augustijnenstraat het exclusieve domein voor wandelaars en fietsers. 

21 reacties

 • Hendrikus

  2 jaar geleden
  Voor een metrolijn heb je veel meer inwoners nodig, denk aan 500.000 inwoners. Zo groot is Nijmegen nou ook weer niet...
 • Hendrikus

  2 jaar geleden
  Geen goed idee, met de kans op overstromingen bij hoog water
 • Nijmegencentrum

  2 jaar geleden
  Luus daar weet ik niets van ik heb de brief ook niet gehad! Zou graag ook wat willen laten horen. De sitiatie is gevaarlijk hier voor de deur. Je kan amper je auto instappen of er komt al weer een bus aan. Het zijn er echt veel te veel!
 • Rene Stevens

  2 jaar geleden
  Tja. Waalkade. Onnadenkend en lelijk geworden. Dit was de kans geweest om ondergronds een tunnel aan te leggen voor het doorgaande (bus) verkeer. Met een beetje creativiteit laat je er een tunnel aan toevoegen die eindigt bij plein 1944.
 • Barry

  2 jaar geleden
  Een metrolijntje? O nee wacht dit is Nijmegen 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Demonstranten boos over 'satanisch' songfestivallied van Cyprus
  Play

  Demonstran­ten boos over 'satanisch' songfesti­val­lied van Cyprus

 2. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome

Nijmegen e.o.