Bus 58, ofwel de Duitse bus op de Burchtstraat in Nijmegen. Vanaf zondag zijn alle lijnbussen écht weg uit de deze straat, de discussie hierover heeft twintig jaar heeft geduurd.
Volledig scherm
Bus 58, ofwel de Duitse bus op de Burchtstraat in Nijmegen. Vanaf zondag zijn alle lijnbussen écht weg uit de deze straat, de discussie hierover heeft twintig jaar heeft geduurd. © Archieffoto DG

Bus weg uit Burchtstraat

NIJMEGEN - De bus is sinds zondag écht weg uit de Burchtstraat in Nijmegen. Daarmee zijn de Burchtstraat, Grote Markt en Augustijnenstraat het exclusieve domein voor wandelaars en fietsers. 

De lijnbussen rijden nu over de Waalkade, ook nu die opnieuw is ingericht met meer groen. De binnenstad en Benedenstad blijven zo bereikbaar voor busreizigers. 

Dat de Burchtstraat direct na de Vierdaagse al busvrij wordt, is al lang afgesproken. Als alternatief voor de vervallen bushalte in de Burchtstraat kunnen reizigers straks uitstappen op de haltes Plein 1944 en Valkhof. De discussie over de bus uit de Burchtstraat heeft twintig jaar geduurd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.