Als geen sprake is van een spoedsituatie, hoeft de politie in Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid niet meer te rijden voor verwarde personen. Er lopen twee proeven om het anders te doen.
Volledig scherm
Als geen sprake is van een spoedsituatie, hoeft de politie in Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid niet meer te rijden voor verwarde personen. Er lopen twee proeven om het anders te doen. © anp

Busjes van Pompekliniek en zorgambulance rijden voor verwarde personen in Gelderland

NIJMEGEN - De Pompekliniek - de tbs-kliniek voor mannen in Nijmegen - rijdt sinds kort met busjes om personen met verward en agressief gedrag in Gelderland op te halen. Het is een van twee proeven die momenteel in de Veiligheidsregio’s Gelderland-Midden en -Zuid lopen, om de politie te ontlasten. 

5 reacties

 • Josefien

  3 jaar geleden
  Goed plan!
 • Gerrit Louter

  3 jaar geleden
  Dus daar zijn eigenlijk die busjes voor bestemd...altijd al gedacht dat er in Den Haag veel verwarde personen rond lopen....vooral in de regerings gebouwen...
 • Ram

  3 jaar geleden
  Dit is een goudmijn voor de vervoerders . Tarieven zijn erg hoog. Onze politie voelde zich te goed om dit werk te doen en weigerde verder verwarde personen te vervoeren. Ze hebben belangrijkere taken te doen. En weer is het de burger die betaalt. 
 • Anton

  3 jaar geleden
  Is het sluiten van een politiebureau in het weekend ook een stukje ontlasting voor de politie?
 • 5voor12

  3 jaar geleden
  "Het gaat goed met ons land. Nederland is gezond, de zorg betaalbaar, de criminaliteit gedaald, fraude amper aanwezig, amper bendes en drugs, geen getto's, voldoende betaalbare woningen, werken loont en nergens hebben de ouderen het zo goed als in Nederland."En toen werd ik wakker en blijken het woorden uit Den Haag te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.