Een bus van Breng.
Volledig scherm
Een bus van Breng. © Hans Broekhuizen/DG

Busvervoer hele land komende donderdag plat: veel chauffeurs staken

UpdateNIJMEGEN - Buschauffeurs in het hele land gaan aanstaande donderdag staken. Overal blijven 4 januari de bussen in de remise staan. Dat maken de vakbonden FNV en CNV bekend.

Onder de leus 'Ik ben geen coureur, maar een buschauffeur'', strijden de buschauffeurs voor een betere cao, maar ook voor betere werkomstandigheden.

Terwijl het verkeer hectisch is geworden, moeten busbestuurders steeds meer jakkeren om op tijd te rijden. Niet alleen de pauze schiet er daardoor bij in. Ook is de veiligheid van de passagiers in het geding, aldus FNV Streekvervoer.

,,Vervoersbedrijven willen hier niets aan veranderen. Dat vinden wij onbegrijpelijk. Nu worden aansluitingen niet gehaald en vallen er zelfs ritten uit door een tekort aan buschauffeurs. Dat zorgt voor onbegrip en irritatie bij reizigers én de buschauffeurs’’, aldus de vakbond.

De chauffeurs in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag doen niet mee, zegt een FNV-kaderlid. ,,Zij hebben een betere cao dan chauffeurs bij Breng of Arriva.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.