De opening van het Wijncentrum door commissaris van de Koning Clemens Cornielje in 2017.
Volledig scherm
PREMIUM
De opening van het Wijncentrum door commissaris van de Koning Clemens Cornielje in 2017. © Flip Franssen

Buurt protesteert tegen vergunning ‘illegale’ horeca Wijnbouwcentrum Groesbeek

updateGROESBEEK - Omwonenden van het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek keren zich tegen een ruimere horecavergunning voor de uitspanning aan de Bredeweg. Ze vrezen meer overlast en spreken van legalisering van jarenlang ‘illegaal gedrag’.

5 reacties

 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Gun je buren een wat. Zoals een beetje rust in de avonden.
 • k Van de meer

  1 maand geleden
  Gun je buren eens wat. We kunnen bedrijvigheid goed gebruiken in onze regio.
 • H.E.M. Arts

  1 maand geleden
  Gebruikt het Nederlands Wijnbouwcentrum Groesbeek mensen met afstand tot de arbeidsmarkt voor het verkrijgen van vergunningen t.b.v. een volwaardig horecabedrijf tot 23.00 uur? Veel kans is 23.00 uur in de toekomst niet laat genoeg voor feesten en partijen. Moet het tot in de vroege uurtjes worden??? Je kunt als bedrijf wel sociaal willen zijn voor werknemers. Hoe sociaal ben je echter voor jouw buren, die steeds meer geconfronteerd worden met jouw ondernemersactiviteiten?
 • Peter Schuurstra

  1 maand geleden
  Bij de bouw van het wijncentrum werd voor dit scenario al gewaarschuwd. Volgens toenmalig B&W zou het allemaal niet zo'n vaart lopen. Zie hier het resultaat. Onze politiek wordt steeds onbetrouwbaarder. Eerdere beloftes worden niet nagekomen. De gemeenteraad zit erbij en accepteert alles gelaten.
 • Wil Kaap

  1 maand geleden
  Inderdaad belachelijk dat dit kan. En het argument dat ze 50 mensen in dienst hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt slaat ook nergens op, zal wel subsidie op zitten. Gemeente handhaven dus.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.