Kaalslag bij Montessori, Berg en Dalseweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaalslag bij Montessori, Berg en Dalseweg. © Gerard Verschooten

Buurt schrikt van kaalslag op plek waar in 2024 de meest natuurvriendelijke wijk van Nijmegen staat

Nu al het groen is verdwenen, kijken wandelaars uit op een immense metersdiepe kuil. De kaalslag op het terrein van de oude Montessorischool aan de Berg en Dalseweg is indrukwekkend. Moeilijk voor te stellen dat hier over een jaar of twee de eerste fossielvrije wijk van Nederland staat, midden in het groen.

6 reacties

 • A I Anders

  2 maanden geleden
  Alle kavels zijn al door Groen Links en D66 stemmers gereserveerd. Ik woon er echt tegenover en kan nu al de uienstamppot ruiken. Wij noemen het nu al de "De dunne strontwijk"!
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  en dit is dus ook GL beleid nou daar ben je dan mooi klaar mee. de kaalslag is nog nooit zo groot geweest.
 • Jacques Heijnen

  2 maanden geleden
  Wat een naar leefklimaat maakt dat GroenLinkse gezwel van deze stad. Groen slopen kunnen ze nergens beter dan hier. Ontbossing van het regenwoud is er niets bij. Ben blij dat ik de naderende onleefbaarheid van deze steeds ook viezer wordende stad niet helemaal behoef mee te maken, hoop ik dan toch. Bij de volgende verkiezingen beste Nijmegenaren NIET op GroenLinks en D66 stemmen.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  En alleen elektrische voertuigen mogen straks de wijk in? Handig als je een loodgieter of zo nodig hebt Of je oude/broer/zus/vrienden rijden niet elektrisch. Ik zeg dan, doei, tot nooit meer ziens Kijk maar op youtube hoe je iets repareert
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Er was ooit de slogan "fighting for peace is like f**king for virginity". Hetzelfde geldt voor het kapbeleid van deze gemeente die voor het publiek graag een groene jas aantrekt. Een echt natuurvriendelijke wijk houdt rekening met de natuur die er is, niet met iets dat na kaalslag ontstaat. Pas helemaal in het bekende plaatje, wel pronken met "green capital" maar wel (na Amsterdam) de vieste lucht van Nederland. Kortom, Nijmegen doet alles voor een groen imago.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.