Twee weken na de ontploffing is de ravage aan de 32ste straat Hillekensacker nog altijd groot. De bewoner van het huis dat op 13 mei explodeerde is inmiddels door de politie als verdachte aangehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee weken na de ontploffing is de ravage aan de 32ste straat Hillekensacker nog altijd groot. De bewoner van het huis dat op 13 mei explodeerde is inmiddels door de politie als verdachte aangehouden. © Gerard Verschooten

Buurt wil verdachte van explosie nooit meer terugzien in de wijk: ‘Hij was altijd boos’

NIJMEGEN - De verwoestende gasexplosie in een huis in Lindenholt is waarschijnlijk veroorzaakt door de bewoner zelf. De politie heeft de 60-jarige als verdachte aangehouden. Wijkbewoners zijn boos. Zij zien de buurman liever nooit meer terug.

9 reacties

 • KERKHOFF

  2 jaar geleden
  @Ook, ze moeten een dader hebben anders is Woonwaarts aansprakelijk op grond van 7:174BW
 • Wanula Dreaming

  2 jaar geleden
  De w.coorp. verhuren huizen en zijn geen zorginstelling. Die laatste is kapotbezuinigd waardoor dit soort mensen tikkende tijdbommen worden. In dit geval bijna letterlijk.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Daarom schreef ik ook al eerder onder een ander artikel over deze zaak in deze krant dat corporaties zich veel meer open moeten stellen voor signalen omtrent niet goed functionerende bewoners en daarmee ook het woongenot van de omwonenden van zulke bewoners serieus nemen en op de eerste plaats stellen.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Nee Gerritje er moet gewoon weer meer capaciteit komen om mensen die niet zelfstandig kunnen wonen in instellingen te kunnen blijven houden zolang ze dat niet kunnen.Mensen werden de laatste jaren veel te vaak maar zelfstandig gehuisvest enkel en alleen maar omdat instellingen werden verkleind of zelfs helemaal werden gesloten.Het is een sprookje dat iedereen maar met wat ambulante hulp zelfstandig kan wonen!
 • niet

  2 jaar geleden
  dat kan natuurlijk alleen als er signalen zijn binnen gekomen, en dat ontkent de woningcoöperatie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.