Volledig scherm
Taart voor Hennie, Toos en Iedje. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas

Buurtsoepie De Horst: 50 soorten soep

GROESBEEK – DE HORST – Het buurtsoepie in dorpshuis De Slenk aan de Reestraat in Groesbeek bestaat een jaar.  In dat jaar is er elke week een andere soep gemaakt. Allemaal lekker, op één na. De spinaziesoep, die viel niet zo in de smaak.

Initiatiefneemster van de buurtsoepie is Iedje Verweij, die samen met de vrijwilligsters Toos Arts en Hennie Ebbers elke dinsdag om 9.00 uur aan de slag gaat zodat er om 12.00 uur soep geserveerd kan worden.

Wijn

Wekelijks schuiven tussen de 15 en de 20 gasten aan, die een bijdrage van 3 euro wordt gevraagd. Omdat het feest was, werd er dit keer behalve soep een glas wijn en een complete maaltijd geserveerd.

Van dorpshuis De Slenk kregen de drie vrijwilligsters een schort met hun naam en bloemen en de Stichting In de Natuur had een grote taart laten maken met opschrift 'Buurtsoepie 1 jaar '.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.