Foto ter illustratie. Dit zijn niet de bioscoopstoelen van Carolus.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Dit zijn niet de bioscoopstoelen van Carolus. © ANP

'Carolus dicht als bioscoop'

NIJMEGEN - De zalen van Carolus op Plein 1944 moeten geen dienst meer doen als bioscoop, als Calypso in de Tweede Walstraat grootschalig is verbouwd. Dat zegt wethouder Bert Velthuis van cultuur. Anders komen er te veel bioscoopstoelen in de binnenstad van Nijmegen.

Er komen acht zalen in de nieuwe Calypso met in totaal 1.025 stoelen, liet Velthuis deze week tijdens de gemeenteraadsvergadering weten. 

Verbouwing

Daarmee geeft hij al een eerste inzicht in het verbouwingsplan dat nog niet openbaar is.  De concurrentie wordt dan niet zo groot dat uiteindelijk alle uitbaters er schade van ondervinden.

Velthuis voegt er aan toe dat Carolus op Plein 1944 dan wel moet stoppen als bioscoop, anders zou er alsnog te veel capaciteit komen. De twee zalen van Carolus herbergen in totaal 572 stoelen. 

Toekomst

Eerder liet  algemeen directeur Ron Sterk van Vue Nederland doorschemeren dat hij het complex op Plein 1944 niet vanzelfsprekend zal sluiten. ,,We richten ons eerst op de plannen in de Tweede Walstraat en kijken dan wat we met Carolus doen'', zei hij enkele weken geleden. Nu wil hij niet reageren op de woorden van de wethouder. ,,Ik heb over anderhalve week een gesprek met de wethouder en tot die tijd onderhoud ik een radiostilte.''

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.