Cas Leermakers op het podium in LUX.
Volledig scherm
Cas Leermakers op het podium in LUX. © Paul Rapp

Cas Leermakers is nieuwe Nachtburgemeester van Nijmegen

NIJMEGEN - Nijmegenaar Cas Leermakers (28) is vanaf 1 oktober de nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen. Tijdens de verkiezingsavond in arthouse LUX werd hij vrijdagavond verkozen boven de andere kanshebbers Paul Eppink, Fenne Saedt en Patrick aan de Kerk. 

3 reacties

 • leesbril

  3 jaar geleden
  Precies mijn gedachte. Het wordt een beetje een verplicht en nietszeggend nummertje zo. En hoezo wordt een Tilburgere nachtburgemeester van Nijmegen? (vlas andere media woont ie zelfs pas 3 jaar in onze stad). Sorry, maar we hebben zelf genoeg kleurrijke nachtvlinders die al jaren rondfladderen.
 • EdRaket

  3 jaar geleden
  Ik dacht altijd dat een nachtburgemeester iemand was die de stad op zijn duimpje kent wat betreft het uitgaansleven en dergelijke. Een markant figuur die iedereen kent. Een naam of gezicht waar een normale Nijmegenaar van gehoord heeft. Maar nee, dit is weer zo'n onbekend (links) politiek correct figuur die even komt vertellen wat er veranderd moet worden. Lekker stappen met een links literair persoon, altijd gezellig toch?Geen persoonlijkheid dus. Dit voelt "gemaakt" en niet zoals bijvoorbeeld bij Jules Deelder spontaan of zo gegroeid door de jaren heen. 
 • Evert

  3 jaar geleden
  Nijmegen krijgt dus een nachtburgemeester die de horeca gaat vertellen wie ze wel en niet mogen toelaten. Waarom verbaast dit me niet?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

 2. Dit is waarom de Britse variant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Dit is waarom de Britse variant alle alarmbel­len af laat gaan

Nijmegen e.o.