Volledig scherm
© anp

Celstraf voor kroegbaas wegens ontucht met barmeisje (15)

GROESBEEK - Een 40-jarige voormalige kroegbaas uit Groesbeek is veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan negen maanden voorwaardelijk omdat hij in 2015 seks heeft gehad met een barmeisje dat destijds 15 jaar oud was. 

Volgens de rechtbank is voldoende bewezen dat de man de ontuchtige, seksuele handelingen heeft verricht, hoewel hij zelf ontkende dat ze gemeenschap hebben gehad. 

Badkamer

Volgens het meisje moest ze op de bewuste avond in september 2015 eten brengen naar iemand die boven het café woonde. De kroegbaas was haar achterna gekomen en trok haar de badkamer in waar hij seks met haar had. Whatsappjes die de verdachte achteraf stuurde, ondersteunen haar relaas.

Volgens de rechtbank heeft de man misbruik gemaakt van de kwetsbare positie waarin het slachtoffer zich bevond. Zij was zijn werkneemster en bovendien 23 jaar jonger dan hij. Het slachtoffer heeft dit als zeer aangrijpend ervaren en heeft door het voorval studievertraging opgelopen. 

Mede daarom moet de verdachte haar in totaal  17.000 euro schadevergoeding betalen. Ook is hem een behandelverplichting en een contactverbod opgelegd, als voorwaarde voor het voorwaardelijke deel van zijn gevangenisstraf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.