,,Gewoon een stom ongeluk’’, zegt de werkgever van de chauffeur die vanmorgen met zijn vrachtwagen klem kwam te zitten in een tunnel onder stadsbrug De Oversteek.
Volledig scherm
,,Gewoon een stom ongeluk’’, zegt de werkgever van de chauffeur die vanmorgen met zijn vrachtwagen klem kwam te zitten in een tunnel onder stadsbrug De Oversteek. © Maarten Repkes

Chauffeur die brug ramde, was vergeten dat hij in truck zat

NIJMEGEN - Het viaduct-ongeluk in Nijmegen waarbij een vrachtwagen woensdagmorgen vrijwel de gehele bovenkant verloor, was een bizar gevalletje 'macht der gewoonte'. Dat meldt een woordvoerder van het Duivense bedrijf Synerlogic.

,,Onze chauffeur komt uit Nijmegen, is heel ervaren en kent de situatie ter plaatse goed. Hij rijdt daar namelijk vaak met zijn personenauto. Maar dit keer moest hij een truck met oplegger die bij zijn woning was geparkeerd 's ochtends vroeg vanuit Nijmegen naar Duiven rijden. Uit gewoonte pakte hij de route die hij normaal ook met zijn eigen auto neemt. Maar dat kan dus niet als je in een vrachtwagen rijdt. Hij schaamt zich dood.’’

Het ongeluk - ,,gewoon een heel stom ongeluk’’ - vond woensdagmorgen rond 6.00 uur plaats bij het relatief lage viaduct van de Nijmeegse stadsbrug De Oversteek. De chauffeur raakte niet gewond, de oplegger liep grote schade op, ook het viaduct kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf.

De Nijmeegse chauffeur is niet de eerste die zich vastrijdt onder het Oversteek-viaduct. De gemeente wijst erop dat er verschillende verkeersborden staan waarop de hoogte (2,90 meter) duidelijk is aangegeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.