116 Afghaanse scholieren (van 12 tot en met 17 jaar) zijn maandag begonnen aan hun eerste middelbare schooldag in Nijmegen-Noord.
Volledig scherm
PREMIUM
116 Afghaanse scholieren (van 12 tot en met 17 jaar) zijn maandag begonnen aan hun eerste middelbare schooldag in Nijmegen-Noord. © Paul Rapp

Circus rond eerste schooldag Heumensoord-kinderen: ‘En nu is het afgelopen: we gaan de klas in!’

NIJMEGEN - Vier cameraploegen, talloze journalisten en een handvol hoge piefen. Wie krijgt zo’n onthaal op zijn eerste schooldag? De entree van 116 Afghaanse vluchtelingen op hun tijdelijke Nijmeegse middelbare school was allesbehalve gewoontjes. 

6 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  @Ceciel en Mark. Als je vluchtelingen nodig hebt om te laten zien dat je moreel boven alles en iedereen verheven bent vind ik dat behoorlijk zielig ja. En dat je je hierover aangesproken voelt zegt misschien wel meer over jezelf dan over mij. In het reguliere onderwijs kunnen ze in achterstandswijken geen leraar krijgen, maar voor Heumensoord staan de ‘verheven’ zelfs in de rij….. (Zo positief staan ze in het leven, laat me niet lachen.)
 • Mark Jolink

  1 jaar geleden
  Carel, is de azijn weer in de aanbieding ofzo? Wees blij dat die kinderen iets leren waar wij in de toekomst wat aan hebben. Het zou zomaar kunnen dat een van de Afghaanse kinderen over een paar jaar jouw luier komt verschonen als verpleegkundige of je gaat opereren als chirurg. Bovendien laten wij als Nederland zien dat meisjes en jongens wel dezelfde rechten hebben. En ik spreek uit ervaring dat Nederlands leren zo veel sneller gaat dan wanneer ze niet naar school gaan.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Beste @Carel, Wat een zure reactie. Dan lees ik honderd keer liever een @Jan van Lent die wèl positief in het leven staat.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Alsof deze mensen een soort attractie zijn… of is het meer dat bepaalde lieden ter meerdere eer en glorie van zichzelf hun immense goedheid kunnen tentoonstellen?
 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  Belachelijk om hier zoveel aandacht aan te besteden. Het lijkt wel komkommertijd bij alle media.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen