Coketaxi in opmars in Gelderland: drugs bestellen als een pizza

VIDEONIJMEGEN/ ARNHEM - De coketaxi, een begrip dat is overgewaaid uit de Duitse hoofdstad Berlijn, is bezig aan een opmars in Gelderland. Rondrijdende drugskoeriers leveren coke en pillen op bestelling thuis aan de deur, met de vanzelfsprekendheid alsof het om een pizza gaat.

Volledig scherm
Een bericht in de appgroep. © screenshot WhatsApp

In Nijmegen en Arnhem circuleren verschillende app-groepen waarin afnemers een bestelling kunnen plaatsen. Dealers plaatsen daarin ook berichtjes, waarin zij adverteren met speciale aanbiedingen. De Gelderlander kreeg inzage in deze app-groepen. 

In een van deze groepen werd door dealers tijdens de kerstdagen onder meer geadverteerd met een ‘Colombiaanse wintersport’: 20 procent korting op ‘witte sneeuw’, ofwel cocaïne.

Voor het populaire Nijmeegse technofestival Drift in november konden festivalgangers voor 100 euro een speciale ‘Driftbox’ kopen, met daarin coke, xtc-pillen en ketamine.

Nadat een bestelling is geplaatst, staat de dealer in de regel binnen het uur voor de deur. De daadwerkelijke transactie vindt meestal plaats in de auto van de drugskoerier, om zo geen aandacht te trekken van pottenkijkers.  

Quote

Omdat de appgroepen almaar groter worden, zouden steeds meer koeriers actief zijn in de regio

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.